Wat gebeurt er als een uitlijningsspecialist je gewrichten breekt?

Het geluid van het “breken” van de joint is bijna precies de verklaring dat een champagneplug knalt.

Champagne is een vloeistof waarin veel gas is afgebroken. De gassteunen zijn afgebroken in de vloeistof, simpelweg omdat deze onder spanning is verpakt. Wanneer de drukfactor wordt verlicht door aan de stop te trekken, ontstaat er een knallende commotie terwijl de gedesintegreerde gassen zich uit de orde haasten.

Een gewricht bevat bovendien vloeistof – gewrichtsvloeistof – die stevig wordt onderdrukt door de pezen en het omhulsel van het gewricht. Zoals alle lichaamsweefsels, bevat de synoviale vloeistof gassen die zijn opgebroken. Deze gassen komen uit de lucht die je inademt – voor het grootste deel zuurstof en stikstof.

Een van de effecten van een chiropractische verandering kan zijn om de gewrichtsruimte te openen. De verandering kalmeert de drukkende factor in de joint en, eigenlijk als een fles champagne, versnellen gassen uit de orde en veroorzaken een knallende commotie.

Een röntgenfoto die na een verandering wordt gemaakt, toont een klein leeg zakje in het gewricht dat momenteel vol zit met deze gassen.

De gespecialiseerde term voor het ploffende geschreeuw dat optreedt bij een verandering is crepitus.

Wat gebeurt er met de zuurstof en stikstof als ze eenmaal een zak in de gewrichtsruimte hebben gevormd?

De gassen worden stap voor stap opnieuw opgebroken in de omringende vloeistoffen gedurende de volgende twintig minuten of iets dergelijks.

De gassen blijven ruimte maken in het gewricht totdat ze volledig zijn opgenomen. Dit wonder verbreedt de nuttige activiteit van de verandering voor een lange tijd voorbij de momentopname van je verandering

Is het breken van gewrichten (crepitus) iets om dankbaar voor te zijn?

Inderdaad.

Indien bekwaam uitgevoerd door een specialist van chiropractie, wordt de waarneembare bevalling die optreedt bij een verandering beschouwd als een nuttige reactie op de behandeling.

Moet een verandering crepitus maken om levensvatbaar te zijn?

Nee. Crepitus treedt op wanneer de verandering abrupt meer gewrichtsruimte maakt. Er zijn tal van alternatieve manieren waarop veranderingen werken op de gezamenlijke capaciteit. Onder de denkbare nuttige effecten kunnen veranderingen:

vergroot de gezamenlijke ruimte gestaag in plaats van onverwachts

ontlaad gezamenlijke spelingbeperking zonder uit te breiden door en grote gezamenlijke ruimte

nieuwe kritiek uiten op zenuwreceptoren in het gewricht

Wat zijn de specifieke onderdelen van chiropractische strategieën die in het algemeen crepitus veroorzaken?

Het geven van een chiropractische verandering vereist een aanzienlijke mate van gespecialiseerde expertise en ervaring.

De twee belangrijkste hoogtepunten van een veranderingsmethode die het onvermijdelijk maken om crepitus te maken, zijn parafysiologische beweging en pittigheid.

Parafysiologische beweging verwijst naar de ontwikkeling van het gewricht in de richting van een pad waarvoor het gewricht nog niet is gepland en dat niet kan worden bereikt door het eigen solide controlekader van uw lichaam.

Je kunt bijvoorbeeld aan het uiteinde van je vinger trekken (en misschien crepitus maken). Door aan het uiteinde van je vinger te trekken, heb je de pinkbeenderen enigszins van elkaar geïsoleerd. Uw vingergewrichten zijn fysiologisch bedoeld om aan deze beweging te voldoen. Het gebeurt in ieder geval nooit door het aanzetten van de spieren van je handen.

Daarnaast is de snelheid van een verandering van cruciaal belang. Inderdaad, een paar specialisten van chiropractie accepteren dat snelheid het belangrijkste element van een verandering is. Er zijn twee principiële redenen waarom snappiness van cruciaal belang wordt geacht:

het vervangt de reflexspierreactie van het lichaam die op de een of andere manier de verandering in evenwicht kan brengen

het zorgt ervoor dat de kracht van de beweging rechtstreeks naar het gewricht wordt gestuurd in plaats van te worden verspreid door de vloeistoffen waar het gewricht (zoals alle lichaamsdelen) drijft

Is het onveilig om je eigen gewrichten te breken?

Hoogstwaarschijnlijk niet.